24 december 2010

Samenwerking Ahrend en ITdonations

Ahrend gaat samenwerken met de Stichting ITdonations. Deze stichting zamelt gebruikte ICT-apparatuur in, maakt de waarde ervan te gelde en schenkt deze aan officieel erkende goede doelen. De stichting garandeert tevens een verantwoorde wijze van afvoer van de apparatuur en dataverwijdering. Ahrend heeft gekozen voor KiKa (Kinderen Kankervrij) als bestemming.

De Stichting KiKa stelt zich ten doel fondsen te werven voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Ahrend had, onder andere door de recente overname van ASPA, ICT-apparatuur over. Deze wordt door partners van de Stichting ITdonations ingezameld. Zij ontdoen bruikbare apparatuur van de data en bieden het vervolgens aan op de tweedehandsmarkt. De opbrengst hiervan gaat naar een erkend goed doel.
Verouderde en niet functionerende apparatuur wordt volgens de stichting op een verantwoorde wijze afgevoerd, gedemonteerd en gerecycled door gespecialiseerde bedrijven.

Ahrend en ITdonations gaan een overeenkomst aan voor onbepaalde tijd. Het is de intentie van Ahrend de komende jaren via de stichting diverse projecten financieel te ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.