07 september 2009

Eerste volledig met LED verlichtte industriepand

Het nieuwe bedrijfspand van Kompak in Etten Leur wordt naar eigen zeggen een wereldprimeur: het eerste industriepand ter wereld dat volledig wordt verlicht met hoogrendement ledlampen. Zowel binnen als buiten zorgen meer dan 100.000 LEDS van LedNed voor de verlichting. Het pand wordt in februari 2010 geopend.

Door de inzet van ledverlichting bespaart Kompak jaarlijks circa 200.000 kWh aan stroom, wat gelijk staat aan een besparing van circa 135.000 kg CO2 uitstoot. Financieel levert de ledverlichting volgens Kompak een besparing van €35.000,= per jaar aan energiekosten. Het ontwerp van het pand is van architectenbureau Best Architecten.

LedNed ontwikkelde een nieuwe LED Lichtlijn van ruim 3.500 meter voor ruimtes van 3.5 meter tot 15 meter hoog. Deze lijn bestaat uit verschillende individueelaanstuurbare segmenten en is voorzien van aanwezigheidsdetectie, daglicht sturing op instelbare niveaus, minimumlicht optie en intensiteit verhoging op instelbare plaatsen waar een meer dan gemiddeldl ichtniveau gewenst is voor specifiek zeer nauwkeurige werkzaamheden. Alle lichtlijnen zijn IP66 uitgevoerd en volledig KEMA CE gekeurd.

Voor de kantoren en publieke ruimten is gekozen voor de nieuwste generatie flexilightpanelen, specifiek ontworpen voor “verborgen” systeemplafonds. De ruimten zijn voorzien van aanwezigheidsdetectie, zodat er alleen licht is als er ook mensen aanwezig zijn.

Buiten om het pand heen en bij de laad- en losruimten wordt gebruikt gemaakt vanLedNed straatverlichting, waar in elke kop 72 High Power CREE LEDS zijn verwerkt. In de grond- en voetpadlantaarns wordt gebruik gemaakt van losse standaard LED Spots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.