23 september 2009

Energiebesparing met LedNed lichtlijn

Op maandag 28 september 2009 presenteert de Nederlandse ledfabrikant LedNed tijdens de Vakbeurs Elektrotechniek in de Jaarbeurs Utrecht de nieuwste innovatie op het gebied van ledverlichting: de Led-Lichtlijn. In 2008 stond innovatie op ledgebied nog in het teken van dimbaarheid.

In de Led-Lichtlijn zijn volgens LedNed aanwezigheidsdetectie, automatische dimbaarheid, daglicht correctie en noodverlichting geïntegreerd. Hierdoor wordt het licht in een omgeving automatisch gedimd als er geen mensen aanwezig zijn; branden lampen in de buurt van ramen minder fel vergeleken met plekken waar geen daglicht komt; en fungeert de lichtlijn ook als noodverlichting in geval van stroomuitval. De lichtlijn maakt gebruik van diverse optieken, waardoor het inzetbaar is in ruimtes van 2,5 meter tot 13 meter hoogte. Het unieke design maakt het mogelijk om de lichtlijn in te zetten van laagbouw tot ruimtes van 13 meter hoog. De nieuwe Led-Lichtlijn van LedNed is daarmee een wereldprimeur.

Op de stand van LedNed op de Jaarbeurs Utrecht is een speciale gang gebouwd waarin bezoekers alle facetten van de nieuwe lichtlijn zelf kunnen ervaren en testen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.