27 oktober 2009

Duidelijke MVO-normen voor de wereldwijde elektronicasector

De nieuwe publicatie 'Reset' die vandaag is gepubliceerd door het MVO Platform en het GoodElectronics-netwerk, biedt bedrijven MVO-normen voor het omgaan met mensenrechten en milieukwesties in de mondiale toeleveringsketen van de elektronicasector.

Reset pleit voor grotere betrokkenheid van maatschappelijke organisaties, met name vakbonden. Analyse toont aan dat de huidige MVO-inspanningen van de elektronicasector tekort schieten. Met vooruitstrevende initiatieven en aanbevelingen worden bedrijven aangespoord hun prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieuverantwoordelijkheid te verbeteren.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt bij bedrijven in de elektronicasector nog geen deel uit van hun core business. De nieuwe Engelstalige publicatie Reset. Corporate social responsibility in the global electronics supply chain geeft een ambitieuze visie op MVO.

Uitgangspunten die volgens het Nederlandse MVO Platform en GoodElectronics essentieel zijn voor de implementatie van een effectief en geloofwaardig MVO-beleid zijn o.a. ketenverantwoordelijkheid, betrokkenheid van stakeholders, transparantie en openbare verslaglegging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.