20 oktober 2009

Konica Minolta partner in VN Klimaatconferentie 2009

Konica Minolta is door de Verenigde Naties geselecteerd als partner in de VN Klimaatconferentie 2009. Die wordt in december in Kopenhagen gehouden en staat bekend als COP15 (the 15th Conference of the Parties).

De VN koos voor Konica Minolta omdat zij een aantal succesvolle milieuprogramma’s heeft lopen, waaronder het ZeroWaste Initiative. Konica Minolta past bovendien volledig in hetideaalbeeld dat de VN Klimaatconventie heeft geschetst. De samenwerking omvat tevens de inzet van meer dan 30 Konica Minoltabizhub kleuren-multifunctionals (MFP’s) en zwart-wit productieprinterster waarde van € 2 miljoen. Alle deelnemers zijn daarmee voorafgaand aan en tijdens de conferentie verzekerd van de nieuwste faciliteiten wat betreft printen, scannen, kopiëren en faxen.

De organisatie van COP15 rekent op 15.000 officiële deelnemers,inclusief de vertegenwoordigers van overheden, journalisten, leden vaninternationale organisaties en leden van non-gouvernementeleorganisaties.

Milieubeleid
Het milieubeleid van Konica Minolta is ISO-gecertificeerd. De multifunctionals van het bedrijf voldoen ruimschoots aan de Energy Star specificaties. Zij verbruiken, volgens het bedrijf, circa 50% van de energie van vergelijkbare apparatuur. Eén van de nieuwste modellen heeft zelfs een Typical Weekly Energy Consumption(TEC) die 60% lager is dan de nieuwste Energy Star specificatiesvoorschrijven. Vorig jaar kregen twee printsystemen van Konica Minoltade Energy Conservation Grand Prize for Excellent Energy Conservation Equipment van het Japanse Ministerie van Economische Zaken.

Onlangs heeft Konica Minolta ook de VN Global Compact overeenkomstgetekend. Dit samenwerkingsverband richt zich op serieuzewereldomspannende zaken zoals de klimaatverandering, milieuproblemen en sociale ontwikkelingen. Duurzame groei- en ontwikkelingsstrategieënspelen daarin een centrale rol.

COP15
Tijdens The Conference of the Parties 2009 in Kopenhagen worden door officiële internationale partijen onderhandelingen gevoerd en beslissingen genomen over wereldomspannende milieuaspecten. Doelstellingvan COP15 is te komen tot een solide en internationaal geaccepteerde overeenkomst om ambitieuze milieudoelstellingen te kunnen realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.