30 oktober 2009

Op afstand vergaderen tijdens klimaattop

Tijdens de VN-klimaattop in Kopenhagen kunnen afgevaardigden en collega's op op afstand vergaderen met Cisco TelePresence en andere technologieën.

Cisco's Global Climate Change Meeting Platform verbindt het Bella conferentiecentrum in Kopenhagen met een aantal parlementsgebouwen, VN- en Cisco-locaties wereldwijd via een beveiligd IP-netwerk, zal live video-, audio- en webconferencing-faciliteiten verlenen aan vijftien- tot achttienduizend afgevaardigden uit meer dan 192 landen en zo'n vierduizend persvertegenwoordigers. Belanghebbende partijen van over de hele wereld zijn hierdoor in staat besprekingen over het vraagstuk van klimaatverandering te voeren zonder de tijd, kosten of CO2-uitstoot die reizen met zich meebrengt.

Het Bella Centre-conferentiecentrum in Kopenhagen wordt uitgerust met vier Cisco TelePresence-kamers, die het gevoel geven dat zowel de aanwezige als externe deelnemers in dezelfde ruimte zitten. Deze kamers komen via een beveiligd privénetwerk in verbinding te staan met 75 Cisco TelePresence kamers, het Deens ministerie van Klimaat en Energie en een aantal Deense ambassades over de hele wereld. Andere locaties, die mogelijk verbonden worden met de conferentie, zijn het UNFCCC-secretariaat in Bonn, het UNEP in Nairobi, het VN-hoofdkwartier in New York en Palais des Nations en het UNICC in Genève.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.