05 oktober 2009

Philips introduceert LED-downlights – LuxSpace

Volgens Philips leveren LuxSpace downlights, Vergeleken met CFL downlights, energiebesparingen tot 50%. Philips Research berekende dat een kantoorgebouw met een vloeroppervlak van 5.000 m2 dat gebruik maakt van oudere, inefficiënte verlichtingstechnologie over een periode van 15 jaar een besparing zou kunnen realiseren van EUR 300.000 aan bedrijfskosten en 10.000 ton CO2-uitstoot, indien het gebruik gaat maken van de nieuwe technologie.


De downlights leveren volgens Philips een constant wit licht van hoge kwaliteit en met een specifieke lichtstroom van 60 lumen per watt. Dat is ideaal voor toepassing op plaatsen zoals gangen of conferentiekamers waar uiterst nauwkeurige lichtprestaties vereist zijn.

LuxSpace downlights zijn verkrijgbaar in drie formaten en bieden een keuze aan lichtopbrengsten voor de meeste toepassingen. Ze zijn ontworpen voor een inbouwopening van Ø150 mm en onderscheiden zich door een compacte vormgeving, die bijdraagt aan een verdere reductie van afval. LuxSpace downlights hebben een levensduur van 50.000 uur wat de noodzaak beperkt van kostbare en tijdrovende lampvervanging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.