13 oktober 2009

Provincie koopt C2C-papier in van Van Houtum Papier

De provincie Limburg is de eerste overheidsinstantie in Nederland die is overgegaan op volledig milieuvriendelijk hygiënisch papier. Bovendien is de Provincie de eerste organisatie aan wie producent Van Houtum Papier het papier levert.

Donderdag 1 oktober nam gedeputeerde Bert Kersten in Maastricht dan ook als eerste klant het zogenoemde Cradle to Cradle (C2C) papier in ontvangst uit handen van Henk van Houtum, algemeen directeur van Van Houtum Papier uit Swalmen. Deze zelfstandige papierproducent voert onder de merknaam Satino Nature als eerste en enige tissuefabrikant ter wereld het C2C-certificaat van het Amerikaanse bureau MBDC. Daarmee is gewaarborgd dat het productieproces de biologie niet negatief belast.

De Provincie en Van Houtum Papier hebben elkaar gevonden in hun streven naar duurzaamheid. De provincie Limburg ziet C2C als een duurzaamheidconcept waarbij nieuwe, bewustere manieren van bouwen en produceren focussen op drie doelen:
1) het milieu ontzien;
2) het welzijn van de mensen versterken;
3) economisch perspectief bieden.

Gedeputeerde Bert Kersten onderstreept dat C2C een andere manier van denken vergt: “Het is echt een fundamentele omslag waar een lange adem en doorzettingsvermogen voor nodig zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.