29 april 2010

Energieverbruik automatisch meten, registreren en beheren

Hoeveel energie verbruikt uw kantoorgebouw nu eigenlijk? Door het meten, registreren en beheren van energieverbruik in een automatisch proces krijgen bedrijven inzicht in besparingsmogelijkheden op CO2, zo stelt Planon. Het bedrijf biedt de Planon Green Intelligence aan, een software-oplossing waarmee dit mogelijk is.

Volgens de Dutch Green Building Council zijn gebouwen in Nederland verantwoordelijk voor bijna 35 procent van de CO2-uitstoot, 40 procent van het energieverbruik en 13 procent van het waterverbruik van de totale nationale consumptie.

Monitoren en benchmarken
Met de Planon Green Intelligence oplossing kunnen bedrijven volgens Planon het duurzaamheidprofiel van gebouwen en middelen te monitoren en te benchmarken. Vervolgens kan op basis van de uitkomsten actie worden ondernomen. Zodoende kunnen de duurzaamheiddoelstellingen van de organisatie worden bereikt en tegelijkertijd kosten worden gereduceerd.

Bedrijven kunnen met de software ook de BREEAM-certificering van de totale vastgoedportefeuille registreren en benchmarken. En het is volgens Planon eveneens een middel om te voldoen aan milieu-wetgeving en eigen duurzaamheidsdoelstellingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.