07 juni 2010

Red Dot Award voor HÅG Futu

Een bureaustoel waarmee u duurzamer werkt: HÅG Futu, een design van de HÅG Design Studio. De stoel ontving onlangs de Red Dot Award 2010. HÅG Futu werd al eerder door de Noorse Design Council bekroond met de Award for Design Excellence in 2009.

GreenGuard
HÅG Futu is gemaakt met minimale middelen en zonder schadelijke materialen. In de kern bevindt zich inBalance, een technologie waarmee de kantelweerstand kan worden aangepast. 97% van de stoel kan worden gerecycled en bijna 50% van de stoel is gemaakt van reeds gerecyclede materialen. HÅG Futu heeft het GREENGUARD certificaat, als garantie dat hij geen gevaarlijke gassen afgeeft. Net als alle stoelen van HÅG worden de milieuprestaties van HÅG Futu vastgelegd in een Environmental Product Declaration (EPD) op basis van ISO 14025.

Environmental Award
HÅG is naar eigen zeggen geregistreerd als milieubewust bedrijf op grond van de EMAS-verordening van de EU (Eco Management Audit Scheme). Daarnaast is het milieumanagement gecertificeerd op grond van NS-ISO 14001. Naast de toekenning van de onderscheiding voor goed design ontving HÅG de Environmental Award voor HÅG Futu. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een product of oplossing met belangrijke milieuvoordelen gedurende de gehele levensduur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.