13 augustus 2010

Denk mee over duurzaamheidcriteria elektronische kantoorapparatuur

Tot en met 3 september 2010 kunnen leveranciers van elektronische kantoorapparatuur, inkopende overheden, NGO’s en overige stakeholders en belangstellenden per mail reageren op de ontwerp duurzaamheidcriteria voor het duurzaam inkopen van audiovisuele apparatuur, hardware, reproductieapparatuur en tonercartridges door de overheid, zo meldt Agentschapnl

Openbare consultatie
Voor de productgroepen audiovisuele apparatuur, hardware, reproductieapparatuur en tonercartridges is een gemeenschappelijk actualisatietraject doorlopen. De vier ontwerp criteriadocumenten zijn tot stand gekomen in een proces waarin stakeholders een hoofdrol spelen.

Na een openbare startbijeenkomst in maart 2010 is een werkgroep gevormd, bestaande uit leveranciers, inkopers, milieuorganisaties en adviesbureaus. Na een aantal bijeenkomsten maakt deze werkgroep haar tussenresultaat openbaar. Daar kunt u nu als stakeholder en belangstellende op reageren. Gezien het internationale karakter van de productgroepen zijn er ook verkorte Engelstalige documenten beschikbaar.

Vervolg
Na de openbare consultatieronde zal de werkgroep opnieuw bijeenkomen om de ontvangen reacties te beoordelen. Op basis hiervan kunnen de duurzaamheidcriteria opnieuw door de werkgroep worden aangepast. Agentschap NL plaatst de resultaten van deze beoordeling geanonimiseerd op de website. Hierna worden de documenten ter vaststelling aangeboden aan het ministerie van VROM.

Reageren
Stakeholders worden van harte uitgenodigd te reageren op de vier ontwerp criteriadocumenten.

Bekijk de criteria via Agentschapnl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.