Het eerste door TÜV Nederland MVO Prestatieladder certificaat is behaald door de lichtreclamebedrijf 3Tac. Het certificaat wordt op 30 september door burgemeester van Oss, Klitsie en managing director van TÜV Nederland Lex Boon aan Huizenga van 3Tac uitgereikt.
MVO Prestatieladder ligt gevoelig
De MVO Prestatieladder biedt een beoordelingssysteem waarmee initiatieven op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in kaart kunnen worden gebracht en beoordeeld. Het resultaat hiervan is een certificaat, waarmee richting stakeholders aantoonbaar is dat een organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt. Het begrip ligt gevoelig, omdat het wederom een certificering is in de toch al ondoorzichtelijke markt. NEN bijvoorbeeld pleit voor het invoeren van ISO 26000, die niet gecertificeerd zal worden, maar waarvoor bedrijven zelf een verklaring kunnen afgeven. Dit om de drempel voor bedrijven om deel te nemen laag te houden. Of, zoals NEN zelf aangeeft 'De normcommissie vindt het van belang dat de vorm van erkenning van MVO aan een aantal voorwaarden voldoet zoals bijvoorbeeld laagdrempelig, toepasbaar voor MKB, lage kosten en een beperkte tijdsinspanning.'
Duurzaam gemeentehuis Oss
3Tac leverde onlangs in opdracht van Gemeente Oss compleet nieuwe gevelverlichting voor het nieuwe pand op. De gebruikte LED-verlichting draagt bij aan de duurzame nieuwbouw en renovatie van het pand van de gemeente, vanwege het lagere energieverbruik en langere levensduur dan de meeste andere lichtbronnen.
Volgens mij ligt certificering van de MVO Prestatieladder helemaal niet zo gevoelig. Besloten is om ISO26000 niet te certificeren.
BeantwoordenVerwijderenWat blijkt is dat diverse organisaties zich toch willen certificeren voor MVO. De Prestatieladder is een prima verbandmiddel voor de niet verschijnende ISO26001.
Graag feliciteer ik 3Tac met haar stappen in duurzaamheid.
Menno Kuiper
MVOplossingen
lol
Verwijderen