09 december 2010

BührmannUbbens start mvo campagne ‘Bewust BührmannUbbens’


Met de campagne ‘Bewust BührmannUbbens’ zet BührmannUbbens sterk in op haar mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen) beleid. Door open en duidelijk te communiceren met al haar doelgroepen over haar duurzame activiteiten, wil zij in de complete keten openheid over en samenwerking voor duurzame producten en processen bevorderen.

Met de campagne ‘Bewust BührmannUbbens’ wil de totaalleverancier een open communicatie in de complete keten bevorderen. Dit door het delen van kennis en ervaring en het initiëren en stimuleren van duurzame activiteiten en technologische ontwikkelingen in de hele bedrijfstak.

YoYo
Op productniveau heeft BührmannUbbens de afgelopen jaren een aantal stappen gezet. Zo is nagenoeg haar complete papierassortiment FSC gecertificeerd, geeft haar website verantwoordpapier.nl meer informatie over duurzame papiersoorten, is er op verpakkingsgebied de speciale range ‘Verantwoord Verpakken’, brengt zij het ‘yoyo’ kantoorpapier besparingsconcept op de markt en biedt Bührmann een compleet assortiment LED verlichting voor buitenreclame.
Daarom is in 2009 gestart met een traject om een mvo structuur op te zetten. Zo is de hele organisatie aan de hand van ISO 26000 doorgelicht, is een mvo beleidsverklaring met focuspunten opgesteld en is een mvo imago onderzoek gedaan.

Het resultaat:
· een officiële mvo beleidsverklaring;
· een officieel mvo beleid met concrete doelstellingen en richtlijnen;
· participatie in kennisorganisaties, zoals MVO Nederland, om kennis te verbreden en efficiënt toe te kunnen passen;
· een groots intern energiebesparingonderzoek;
· en het opstarten van het traject om BührmannUbbens ISO 14001 te certificeren waarmee zij zich verplicht stelt jaarlijks de milieuprestaties te verbeteren.

Download de brochure Bewust BührmannUbbens.

Werknemers
Ook voor haar eigen organisatie en mensen heeft BührmannUbbens mvo doelstellingen opgesteld. De betrokkenheid van haar medewerkers bij mvo is zo groot dat spontaan nieuwe projecten zijn opgestart. Zoals een uitgebreid energiebesparingsonderzoek op de locatie in Zutphen en is een traject opgestart om BührmannUbbens komend jaar ISO 14001 te certificeren. Op kantoor wordt het eigen ‘yoyo’ papierbesparingsconcept gebruikt. Ook heeft iedere afdeling zijn eigen doelstellingen en is er een speciale mvo ideeën wedstrijd. Ieder kwartaal wordt het meest originele of onverwachte idee beloond met een duurzame prijs.

1 opmerking:

  1. Ongelofelijk. Wat is BührmannUbbens ineens ontzettend goed bezig. Neem aan dat men MVO hoog in het vaandel heeft staan.

    Bla, bla, bla

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.