30 maart 2011

Gispen wint Telegraaf top 100 Award

Gispen heeft de Telegraaf Top 100 Groene Bedrijven Award 2010 in de wacht gesleept. De prijs werd dinsdagmiddag uitgereikt door Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos de Bourbon de Parme, die Gispen prees om zijn duurzame beleid.

Het ontvangen van de award is voor algemeen directeur Peter Veer een bevestiging voor de duurzame weg die de kantoorinrichter is ingeslagen.

De jury bestond onder andere uit Telegraaf hoofdredacteur Sjuul Paradijs, duurzaam investeerder Henk Keilman en groene ondernemer en Telegraaf-columnist Ruud Koornstra.

Gispen werd geprezen om het feit dat het bedrijf al sinds de jaren 90 bewust investeert in duurzaamheid. Duurzaamheid ligt verankerd in de kernwaarden en de missie van Gispen: “A Better Life at Work”. In vervolg daarop heeft Gispen ervoor gekozen haar bedrijfsactiviteiten klimaatneutraal uit te voeren.

GreenTop
Veel lof was er voor Gispen GreenTop, het bureaublad dat je aan het eind van de levensduur van je werkplek gewoon in de tuin begraaft.

Op de tweede plaats eindigde afvaldienstverlener Van Gansewinkel. Als derde Cultuur- en Congrescentrum Antropia en runner up was de online biologische supermarkt Ruud Maaz.

1 opmerking:

  1. Het moet niet veel gekker worden .................., uitverkozen worden tot groenste bedrijf omdat je aan het eind van een levenscyclus een blad het ding in de tuin kan begraven !

    Kolder !

    Dan is dat een verkeerd ontworpen artikel!

    Er zijn bladen van afvalhout geproduceerd , die , als men het blad zat is , gewoon weer omgewerkt kan worden naar een nieuw werkstuk , tot in het oneindige toe , dat doen ze in Loosbroek met hun No Waste materiaal al dik 10 jaar , en dat hangen ze niet aan de grote klok , maar dat doen ze omdat ze nagedacht hebben over waar het in deze wereld naar toe gaat .
    Een wereld waar de gemiddelde mens een 2 hectare tot zijn beschikking heeft , maar er gemiddeld wel drie gebruikt ( lees in Nederland gebruiken we het equivalent van 6 hectare )
    In de toekomst , zonder ingrijpen word dat 9 hectare , terwijl we door onze groei tot 9 miljard mensen , dan nog slechts een halve hectare tot onze beschikking hebben .
    Dan zijn dit soort halfzachte oplossingen als kunnen begraven in je tuin ,geen reële dingen , waar blijf je met een kantoor met 100 man met je bureaus ? ik weet geen tuin zo groot !
    Bovendien zijn bomen tegen die tijd een zeldzaamheid , en deze batterijen van co2 opslag moet je zolang als mogelijk bewaren , hergebruiken en koesteren , want ook bij vertering komt ,net als bij verbranding de CO2 gewoon weer vrij !
    Je moet hergebruiken , en anders gaan nadenken , ook over het toekennen van een prijs op het gebied van duurzaamheid zou ik wat langer doen ........

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.