24 mei 2011

Inschrijving Postcode Lottery Green Challenge van start

Onlangs is de inschrijving gestart voor de vijfde editie van de Postcode Lottery Green Challenge. Deze internationale wedstrijd is bedoeld voor de meest duurzame, creatieve en innovatieve ideeën. Het beste plan ontvangt 500.000 euro. Daarnaast is er 200.000 beschikbaar voor één of twee andere veelbelovende groene ideeën. Voorwaarde is dat het product of de dienst CO2-uitstoot vermindert en binnen twee jaar te realiseren is.
Tot en met vrijdag 29 juli 2011 is het mogelijk plannen in te zenden via de website: http://www.greenchallenge.info/.

Innovatie wereldwijd
De Postcode Lottery Green Challenge, een initiatief van de Nationale Postcode Loterij, richt zich op creatieve en innovatieve denkers, waar ook ter wereld. Groene producten en/of diensten die CO2 uitstoot verminderen en hoog scoren wat betreft design, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit, maken kans om te winnen.

Selectie
Van de inzenders wordt een uitgebreid businessplan gevraagd, zodat een deskundige pre-jury kan bepalen of het idee levensvatbaar is. Na 29 juli 2011 kiest de pre-jury vijf tot zeven finalisten. Op 14 en 15 september presenteren deze finalisten op het meerdaagse multimediacongres PICNIC '11 in Amsterdam hun ideeën voor de internationale vakjury en genodigden. Na deze presentaties en een jurygesprek worden de winnaar en een of meerdere runner-ups gekozen.
Het evenement PICNIC is sinds de start van de Green Challenge in 2007 de locatie waar de ontknoping plaatsvindt.

Succesvolle ondernemers
Winnaars van voorgaande edities zijn inmiddels succesvol met hun innovatieve producten, mede dankzij de publiciteit en het netwerk rondom de Postcode Lottery Green Challenge. Vorig jaar won de Amerikaan Scot Frank met zijn draagbare, betaalbare en multi-inzetbare zonnecollector SolSource. In 2009 was Engelsman Dean Gregory de winnaar met The Power Collective: windmolens die nauwelijks zichtbaar op een dak functioneren. In 2008 ontving Eben Bayer uit de Verenigde Staten de hoofdprijs voor zijn biologische isolatiemateriaal Greensulate. En het eerste jaar (2007) won de Nederlander Igor Kluin met de Qbox voor decentrale energieopwekking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.