11 mei 2011

Officiële opening De Groene Kantoortuin

Een groep ondernemers in Schijndel heeft hun kantoor duurzaam ingericht door het gewoon te doen.
De Groene Kantoortuin, wordt woensdag 18 mei geopend. Bovendien heeft De Groene Kantoortuin een prachtige ruimte beschikbaar voor lezingen en seminars.

De Groene Kantoortuin laat de nieuwste innovaties zien op het gebied van klimaatplafonds, warmtemuren, duurzame cradle-to-cradle-vloerbedekking en LED-verlichting. Alles is geverfd met watergedragen verf en het staat vol met planten.

Printen gebeurt met printers van Ricoh, die gebruik maken van milieuvriendelijke gel in plaats van inkt. Alle bureaus zijn gemaakt van berkenhout en OSB plaat. Huurders van een ruimte in de Groene Kantoortuin krijgen het meubilair in bruikleen.

Speciale aandacht voor levend groen
In totaal herbergt het kantoor ruim honderdvijftig planten. De filosofie achter al het groen is gehaald uit het boek ´How to grow fresh air´ van onderzoeker Dr. Wolverton. In dit boek staat welke schadelijke stoffen zoal worden uitgestoten in een kantoorruimte, en welke plantensoorten in welke mate die verschillende stoffen uit de lucht filteren.

Bewoners
Achter het bijzondere project gaat Groep De Groene Kantoortuin schuil. De ondernemers werken in de kantoortuin en leven de principes van een zo groen mogelijke kantooromgeving na. De huidige bewoners zijn:

Bröring architecten – Rolf Bröring
GEK kunstevenementen – Ellen Kooijmans
Make BV innovatieve projecten – Geert Maas en Ton Keetels
Bureau Broeders – Boyke Kooijmans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.