26 mei 2011

Onderzoek Achmea naar mobiliteit in Nederland

De groeiende mobiliteit van werkend Nederland zorgt voor problemen, zoals files en milieuvervuiling. Froukje de Both en Horace Cohen onderzoeken in onderstaand filmpje hoe zijzelf en andere Nederlanders mobiliteit ervaren. Door middel van een wedstrijd proberen Froukje en Horace te ontdekken wie het slimst kan reizen met het oog op duurzame mobiliteit.

Froukje en Horace lieten zich inspireren door resultaten van de Maatschappij Monitor, het onderzoek dat Intomart/GfK in opdracht van verzekeraar Achmea heeft uitgevoerd onder de Nederlandse bevolking. Dit onderzoek geeft inzicht in de manier waarop Nederlanders mobiliteit in hun eigen land ervaren. Eén van de conclusies is dat de Nederlander bereid is de spits te vermijden in ruil voor een vergoeding.

De online Maatschappij Monitor, met de naam de Conferentie van Achlum staat nog steeds live. Achlum is het dorp waar Achmea ooit haar bedrijf begon. Op de site kan iedereen een mening geven over verschillende maatschappelijke thema’s, zoals mobiliteit, maar ook gezondheidszorg , arbeidsparticipatie, pensioen en veiligheid.

Bill Clinton
Binnenkort vindt de conferentie van Achlum plaats. Achmea haalt hiervoor oud-president Bill Clinton naar Nederland. De 42e president van de Verenigde Staten verzorgt op 28 mei tijdens de Conventie van Achlum een toespraak.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.