16 juni 2011

Mannen met kinderen recyclen meer

Zodra mannen kinderen krijgen, hebben zij meer oog voor recycling. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek dat vandaag in de aanloop naar Vaderdag werd gepubliceerd en uitgevoerd is in opdracht van recycleorganisatie Wecycle.

Vaders gaan bewuster om met het weggooien van elektrisch gereedschap dat niet meer werkt of verouderd is, dan mannen zonder kinderen. Bijna een kwart (24%) van de niet-vaders gooit oud elektrisch gereedschap in de afvalbak, terwijl meer dan de helft van de vaders (58%) de apparatuur naar een inzamelpunt voor recycling brengt.

Noord-Nederland recyclet beter
Nederlandse mannen zijn vaak aan het klussen. Vooral in Noord-Nederland: bijna 57% is hier dagelijks dan wel wekelijks mee bezig. Daarmee wordt in deze regio het meest geklust van heel Nederland. Bovendien blijken de mannen in deze regio ook meer te doen aan recycling. In vergelijking tot de rest van Nederland wordt niet meer werkend gereedschap in deze regio het meest bij verzamelpunten ingeleverd (67%) of gerepareerd (28%) en het minst weggegooid in de afvalbak (9%). West-Nederland brengt het er minder goed van af: zij zamelen veruit het minst voor recycling in (44%) en repareren in vergelijking tot de rest van Nederland ook minder (14%). Daarnaast gooien zij oud elektrische gereedschap het meeste in de afvalbak (25%).

Vaderdag, inleverdag
Wecycle viert dit jaar samen met Multimate en Praxis 'Vaderdag? Inleverdag!'. Daarbij krijgen kinderen tegen inlevering van een stuk oud elektrisch (tuin)gereedschap Wecycle-knikkers en kan met een knutselwedstrijd worden meegedongen naar prijzen voor zowel vader als kind. Meedoen met de wedstrijd kan tot 15 augustus, deelnameformulieren zijn tot en met Vaderdag verkrijgbaar bij deelnemende bouwmarkten. Meer informatie: www.wecycle.nl/vaderdag.

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Wecycle door PanelWizard onder Nederlandse mannen vanaf 30 jaar. Middels een online vragenlijst zijn zij ondervraagd over hun klusgedrag en over recyclen. De steekproef is gehouden onder 503 panelleden en vormt een representatieve afspiegeling van de mannelijke Nederlandse bevolking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.