07 februari 2007

Blijf alert

Het gewraakte rapport van het Canadese Fraserinstituut heeft ook onze pers bereikt. In het FD een uitgebreid stuk onder de kop 'Denktank betwist opwarming' van aarde.

Wij weten gelukkig beter. Het Fraser instituut is een oude bekende. En waarom het FD het toch nodig acht zo'n stuk te publiceren?

1 opmerking:

  1. Nou, het is toch logisch dat, nu de kogel officieel door de kerk is dat de mens zo goed als zeker verantwoordelijk is voor de opwarming (alsof dat nog hoefde bewezen te worden voor wie ook maar even stilstaat bij onze levenswijze), alle gevestigde belangen hun ontkenningsgeschut extra in stelling brengen, en nog fanatieker met tegenargumenten gaan komen.
    Gelukkig had de door jouw eerder geciteerde DeSmogBlog website, die alle bewuste rookvorming rond klimaatverandering wil ontmaskeren, vooraf al een
    ontmijning uitgevoerd van dit dubieuze rapport van het Fraser Instituut, dat in 2003-4 voor 120.000$ werd gesponsord door Exxon.

    Anderszijds is het eigenlijk geen kwade zaak dat het publiek af en toe eens een stem "van de andere zijde" te horen krijgt, om toch ergens onpartijdigheid te behouden, maar voor de goede orde moeten de media dan ook wel onmiddellijk die bron van de andere zijde in zijn context plaatsen. Doen ze dat niet, dan kunnen we gelukkig terecht op DeSmogBlog of ook www.sourcewatch.org of www.prwatch.org.

    Patrick

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.