08 februari 2007

Zuinig op kantoor

Heeft u een bedrijf, dan kunt u vast iets met deze tips. Opgesteld door WebEx en The CarbonNeutral Company.

1) Recycle afval. Afvalproducten afkomstig uit een kantoor of fabriek, zoals papier, plastic of glas kunnen gerecycled worden. Bedenk een recycle-strategie voor uw werkplek en zorg ervoor dat iedereen meedoet. Let er bijvoorbeeld op dat massa¹s afvalpapier van de printer niet in de vuilnisbak, maar in de papierbak belanden.

2) Verminder energieverbruik. Doe's nachts het licht, computers et cetera uit. Onze standby-cultuur is de oorzaak van de jaarlijkse uitstoot van miljoenen tonnen CO2. Profiteer optimaal van het daglicht door ramen schoon te houden en gebruik spaarlampen. Door Energy Star-producten te gebruiken, kunt u tot 50 procent op energiekosten besparen.

3) Communiceer milieuvriendelijk. Dankzij technologische ontwikkelingen is het tegenwoordig meestal mogelijk om op afstand te communiceren. Zo kunt u de auto vaker laten staan wat beter is voor het milieu. Bovendien dalen reiskosten en stijgt de productiviteit door bijvoorbeeld te communiceren via webconferenties.

4) Reis klimaatneutraal. Bereken hoeveel CO2 uw bedrijf uitstoot door auto-, vlieg- en treinreizen. Gebruik hiervoor de gratis online calculator op www.carbonneutral.com. Compenseer de uitstoot door te investeren in duurzame energie- en bosbouwprojecten.

5) Introduceer een milieuvriendelijke bedrijfstrategie. Stel duidelijke, meetbare en haalbare doelen en houd uw medewerkers geregeld op de hoogte over de voortgang.

6) Zet de verwarming laag. Door de verwarming een graad hoger te zetten, stijgen verwarmingskosten met ongeveer acht procent. Let erop dat u geen kamers verwarmt waar niemand is. En zet geen meubilair tegen radiatoren. De kosten van waterverwarming kunnen oplopen tot 60 procent van de totale energiekosten van een gebouw.

7) Zorg voor een milieuvriendelijke supply chain. Dit verbetert de milieuvriendelijkheid van uw bedrijf en stimuleert andere bedrijven om ook een milieuvriendelijker beleid te voeren. Dit kunt u doen door milieuvriendelijke producten van milieubewuste leveranciers te gebruiken.

8) Verminder waterverbruik. Voorzie spoelbakken van waterbesparende apparaten en kranen. Controleer met uw watermeter lekken in ondergrondse leidingen. En kijk of er geen druipende kranen zijn. Druppende kranen verliezen ongeveer twee druppels per minuut. Dit komt neer op 90 liter per week. Ga na welke mogelijkheden er zijn om water te recyclen en drukregulators te plaatsen. Dit minimaliseert het waterverbruik.

1 opmerking:

  1. Heel erg fijn, jullie tips...Echter: als ik ze uitprint verbruik ik enorm veel inkt aangezien jullie voor een gekleurde achtergrond hebben gekozen. tip nr 9 toevoegen en uitvoeren?
    Groet, Edmée

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.