14 februari 2007

Minister Cramer: we houden je eraan!

De nieuwe minister van Milieu is Jacqueline Cramer. Volgens de Volkskrant vorig jaar op plaats 63 op de lijst van de 200 invloedrijkste Nederlanders.

Op 30 januari 2006 zei ze dit in een interview met VROM:
"Met de bestaande milieumaatregelen komen we er niet meer. Dat zegt Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam ondernemen aan het Copernicus Instituut van de Universiteit van Utrecht, in een interview met VROM over de Toekomstagenda Milieu, een kabinetsnota over het milieubeleid. De Toekomstagenda moet het milieubeleid een vernieuwende impuls geven. "De afgelopen decennia is er veel gedaan. De uitstoot van verontreinigende stoffen door industrie en landbouw zijn sterk verminderd. Het probleem is dat we in een wereld leven met een groeiende bevolking en een toenemende welvaart."

Daardoor is het volgens Cramer al een hele uitdaging voor het milieubeleid om alleen de groei bij te houden. "Juist omdat we al zoveel hebben gedaan. Met onze bestaande maatregelen komen we er niet meer. Nu is het moment om te kiezen. Gaan we toch weer investeren in de bestaande technologie die eigenlijk niet verder op te krikken is? Of gaan we innovatie inzetten als de motor voor duurzame ontwikkeling, zodat we komen tot nieuwe, duurzamer technologieën? Ik ben voor het laatste."

Nu heeft ze de kans om er meer van te maken. Succes gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.