04 maart 2008

Biodiesel is niet bio

Het is moeilijk goede alternatieven te vinden voor de huidige brandstoffen. Ook het Milieu- en Natuurplanbureau geeft inmiddels aan dat het gebruik van biodiesel het milieu alleen maar schaadt. Bovendien leidt het tot hogere voedselprijzen, zoals ik onlangs al schreef.

Het MNP pleit ervoor om auto's en trucks te maken die rijden op waterstof of elektriciteit.
Voorlopig blijft alles dus bij het oude. Of zullen er bij de komende Autosalon van Geneve nog echte noviteiten te zien zijn, zoals de Golf TDI Hybrid?

4 opmerkingen:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the SBTVD, I hope you enjoy. The address is http://sbtvd.blogspot.com. A hug.http://sbtvd.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei oei wat een opwarming toch met de koudste Pasen sinds mensenheugenis!! Zit hier gewoon te rillen in de lente!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Januari 2008 was wereldgemiddeld een stuk kouder dan de afgelopen jaren. Het was de koudste maand sinds juli 2004 of februari 1993, afhankelijk van hoe de wereldgemiddelde temperatuur berekend wordt. De afwijking onder de trend van iets minder dan 0,5 graad Celsius werd veroorzaakt door een koudegolf in China en vooral centraal Azië, en een sterke La Niña die de tropische oceanen afkoelde. Dergelijke effecten die schommelingen in de wereldwijde temperatuur veroorzaken komen vaker voor en zijn niet gerelateerd aan de langzame stijging van de wereldgemiddelde temperatuur. Die trend is in de jaargemiddelde temperatuur alleen duidelijk over 10 jaar of meer. De maandgemiddelden kennen door de grillen van het weer een veel grotere variabiliteit, vooral in de winter.
    Temperatuurverloop
    Door een aantal instituten wordt bijgehouden hoe de wereldgemiddelde temperatuur verloopt. Een bekend probleem daarbij is dat in sommige streken niet veel thermometers staan, bijvoorbeeld in de poolgebieden. De Engelse schatting (HadCRUT3) neemt deze gebieden niet mee en geeft het gemiddelde over de gebieden waar wel gemeten wordt. Bij NASA/GISS wordt een schatting gemaakt van wat de temperatuur daar was aan de hand van de schaarse metingen. Aangezien de temperatuur in de poolgebieden sterk varieert levert de tweede methode meer variaties op. NOAA/NCDC zoekt een tussenweg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor onderzoek naar opwarming van de Noordpool schieten 'wetenschappers' een ijsbeer dood als ie te dicht in de buurt komt zag ik op een filmpje. Is wel gek toch dat je in het leefgebied van iemand anders komt met je thermometer en vervolgens zo'n dier neerschiet. Vindt jij normaal zeker!
    Rare wereld toch (die van de klimaatfetishisten).

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.