26 februari 2010

Saan Archiefbeheer klimaatneutraal

Sinds 1 januari werkt Saan Archiefbeheer volledig klimaatneutraal. Het bedrijf heeft de CO2 -uitstoot van het wagenpark zoveel mogelijk gereduceerd. Alle onvermijdelijke uitstoot die daarna nog overblijft, zowel van de auto’s als het kantoor, compenseert Saan door investeringen in klimaatprojecten.

In samenwerking met de Climate Neutral Group bracht Saan Archiefbeheer haar CO2-voetafdruk in kaart: een berekening van de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen die een gevolg zijn van de archiefwerkzaamheden van het bedrijf. Aan de hand van deze voetafdruk is vervolgens berekend welke maatregelen nodig zijn om klimaatneutraal te gaan werken.

CO2-reductie
Saan Archiefbeheer investeert naar eigen zeggen al langere tijd in duurzame en milieuvriendelijke voertuigen en beperkt zo de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen tot een minimum. Ook worden de medewerkers van het bedrijf gestimuleerd veiliger en milieubewuster te rijden. Bijvoorbeeld door het volgen van een verkeersveiligheidstraining, waarbij brandstofreductie een aandachtspunt is. Daarnaast is Saan in haar archiefdepot in Utrecht gestart met een project om de verlichting volledig uit te rusten met bewegingssensoren. Naast een aanzienlijke besparing op de energiekosten levert deze maatregel tegelijkertijd een verdere reductie van de CO2-uitstoot op.

Windmolenpark
Alle onvermijdelijke uitstoot van het wagenpark en de kantooromgeving compenseert Saan via klimaatprojecten. Saan Archiefbeheer heeft ervoor gekozen te investeren in een windmolenpark in Taiwan. Om klimaatneutraal te ondernemen werkt Saan Archiefbeheer samen met Climate Neutral Group. Alle projecten van Climate Neutral Group worden geverifieerd door onafhankelijke, door de UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) geaccrediteerde organisaties. Het project waarin Saan investeert, voert bovendien het Gold Standard-keurmerk, dat geadviseerd wordt door het ministerie van VROM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.