31 maart 2010

De Groene Bocht brengt duurzame bedrijven bij elkaar

Vandaag wordt in Amsterdam De Groene Bocht geopend door PvdA-lijsttrekker Job Cohen. Een mooi initiatief van Cool Endeavour om duurzaam georiënteerde bedrijven samen te brengen.

In het pand wordt getoond dat het mogelijk is te ondernemen op een zowel economisch als ecologisch rendabele wijze. Op de Keizersgracht is een meetingpoint gecreëerd van duurzame bedrijven. Participerende bedrijven in De Groene Bocht zijn niet de minste met o.a. Amsterdam Smart City, Cube Architecten, De Betere Wereld,Green Inc., Lemnis, Neutralco, Tendris, Remotion, Wij Zijn Koel, Urgenda, AdZero, en Zestiq.

Het doel van De Groene Bocht is om bedrijven, overheden en particulieren te inspireren, te verbinden en mee te nemen in de duurzame mindset. Naast het informeren via de website en het centrum zelf wil De Groene Bocht concreet laten zien wat er met betrekking tot duurzame inrichting van panden mogelijk is.

LED-verlichting, duurzaam tapijt (InterfaceFLOR),Cradle to Cradle meubilair (Herman Miller), isolerend glas, zonnepanelen, elektrische vervoer en handige energy monitoring systemen zijn slechts voorbeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.