22 juni 2010

Nederlands bedrijfsleven blijft MVO belangrijk vinden

Ondanks de huidige economische omstandigheden, is het onderwerp maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bepaald niet van de bedrijfsagenda verdwenen, zo blijkt uit de Nationale ICT-Enquête 2010. ICT speelt een cruciale rol bij het realiseren van doelstellingen op dit gebied en het verduurzamen van de Nederlandse economie. Dat blijkt uit de Nationale ICT-Enquête 2010, een initiatief van AFAS ERP Software en Wolters Kluwer. Het onderzoek is in april van dit jaar uitgevoerd onder 3023 respondenten.

ICT belangrijk
Het is opvallend dat bijna alle respondenten (96 procent) vinden dat ICT een cruciale rol speelt bij het realiseren van MVO-doelstellingen en de invoering van het nieuwe werken. Moderne ICT biedt tal van mogelijkheden om op afstand te werken en zo de reistijd te verminderen. Invoering van deze technologie heeft een positief effect op de vermindering van bijvoorbeeld de CO2-uitstoot, maar vergeet ook niet het voordeel voor werknemers, die met moderne ICT beter in staat zijn om hun werk- en privéleven te combineren. Ook is digitalisering en het terugdringen van het papiergebruik een concrete invulling van MVO-beleid dat veel respondenten noemen.

MVO-beleid
Driekwart van de ondervraagden heeft op dit moment een MVO-beleid of is bezig met een analyse van de impact van de eigen bedrijfsactiviteiten op de samenleving en het milieu. De economische situatie staat daarbij volgens een ruime meerderheid (68 procent) de ontwikkelingen op dit gebied niet in de weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.