15 maart 2010

Groen telefoneren met Ecofoon

Vanaf begin april is er een nieuwe telecomaanbieder op de markt onder de naam Ecofoon. Dit bedrijf wil uitgroeien tot een toonaangevende Mobile Virtual Network Operator (MVNO) door mensen de daadwerkelijke prijs te laten betalen, zonder marges en tegen lage vaste vergoeding. Naar eigen zeggen wordt een aanzienlijk deel van deze vergoeding direct geïnvesteerd in milieuvriendelijke projecten. Er wordt niet gemeld hoe hoog de bijdrage is en waar deze geïnvesteerd worden.

Het bedrijf wil het gebruik van ecologische producten stimuleren met een aanbod aan ecologische mobiele telefoons, opladers en accessoires. Andere manieren om ecologischer te werken zijn onder meer het gebruik maken van een witte SIM-kaart in plaats van een gekleurde, het minimaliseren van de distributieactiviteiten, veranderingen aan het verpakking- en het printproces en het aanbieden van pakketten met mobiele telefoons op zonne-energie.

Elephant Talk Communications, Inc. een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken, tekende onlangs een een intentieverklaring met Ecofoon.

Ecofoon verwacht zijn diensten in april 2010 op de markt te brengen en in de komende twee jaar meer dan 150.000 SIM-kaarten te verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.