01 april 2010

InterfaceFLOR krijgt milieuproductverklaring voor tapijttegel


InterfaceFLOR is het eerste Europese bedrijf met een Milieuproductverklaring (EPD) voor tapijttegels. Zowel de Scandinavian Collection als de Straightforward-tegel beschikken over het geverifieerde certificaat dat alle ‘bestanddelen’ en milieueffecten gedurende de levenscyclus vermeldt.

Levenscyclusanalyse
InterfaceFLOR maakt naar eigen zeggen al geruime tijd gebruik van levenscyclusanalyses (LCA’s) om de milieueffecten van al zijn producten en processen te meten. Met de Milieuproductverklaring EPD (Environmental Product Declaration) kan InterfaceFLOR de milieueffecten nog nauwkeuriger bepalen. Standaardisatie en validatie door een onafhankelijke partij verduidelijken de uitgebreide productinformatie aanzienlijk.

Milieuproductverklaring (EPD)
Een EPD –milieu product declaratie- is een gestandaardiseerde manier om een levenscyclus analyse (LCA) te maken. Het is geen traditioneel Ecolabel. Het is een verklaring – meestal 3-4 pagina’s – met betrekking tot de invloed die het product heeft op het milieu. Alle informatie die wordt vastgelegd in een EDPdocument, wordt bekeken door een derde, onafhankelijke partij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.