17 juni 2010

Facilitair managers gezocht pilotproject Taskforce Verlichting

De Taskforce Verlichting is op zoek naar vijftien facilitair managers die mee willen doen aan een pilotproject. De deelnemers, afkomstig uit de zorg of het bedrijfsleven, krijgen als groep begeleiding bij de overgang naar energiezuinige verlichting in hun pand.

De Taskforce Verlichting heeft de ambitie om in 2010 de doelgroep facilitair managers te bereiken met de boodschap van het belang van energiezuinige verlichting. Naast het sturen van brochures en uitvoeren van quickscans is direct werken met facilitair managers essentieel om ondersteuning te bieden bij de gedachtevorming over energiezuinige verlichting. Er is bij de Taskforce Verlichting en het programma Slimme Energie veel kennis en informatief materiaal beschikbaar. Een pilotproject biedt de mogelijkheid om dieper de praktijk in te gaan.

Pilot in praktijk
Het is de bedoeling dat de facilitair managers die zich hebben aangemeld, samen met hun eigen installateur een pilotproject uitvoeren, waarbij wordt overgestapt naar energiezuinige verlichting. De pilot moet plaatsvinden in een representatieve ruimte van het pand, zodat in een latere fase de andere ruimtes op een makkelijke manier ook kunnen overgaan naar energiezuinige lampen.

Raad en daad
Gedurende het proces krijgen de deelnemers begeleiding vanuit Agentschap NL. Tijdens drie gezamenlijke bijeenkomsten kunnen ze gebruikmaken van de kennis op het gebied van het proces en de techniek van de adviseur. Aandachtspunten zijn: ‘welke vragen stel je de installateur?’, ‘hoe overtuig je het management?’ en ‘hoe betrek je de gebruikers bij de verandering?’. Ook krijgen de facilitair managers de mogelijkheid om tijdens deze samenkomsten hun ervaringen met de overgang naar energiezuinige verlichting uit te wisselen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de pilot of voor aanmelding als pilotdeelnemer, kunt u contact opnemen met Wilma van de Poll van Agentschap NL, E-mail: wilma.vandepoll@agentschapnl.nl, Telefoon: (088) 602 71 37.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.