20 september 2010

Blij met zelf ingerichte werkplek

Werknemers die betrokken worden bij de inrichting van de werkplek zijn gezonder, gelukkiger en productiever. Professor Craig Knight van de Universiteit van Exeter, stelt dat in een nieuw onderzoek, gepubliceerd in de krant The Hindu. Hij vindt dat medewerkers meer invloed op hun werkomgeving moeten kunnen uitoefenen.

Onderzoek
Ruim 2000 kantoormedewerkers werden onderzocht. Alle resultaten wezen uit dat medewerkers die hun werkomgeving zelf mogen bepalen, gelukkiger en gemotiveerder waren. Ze voelden zich fysiek beter en lieten zich in het algemeen positiever uit over hun werk.

Verschillende werksituaties
Gedurende twee vervolgstudies, waarvan één uitgevoerd in een kantoor en één op de universiteit, werden werknemers in verschillende kantoorruimten geplaatst. De werkomgevingen waren steriel (kaal en functioneel), verrijkt (aangekleed met planten en schilderijen), zelf ingericht of door de manager ingericht.

Bij werknemers in de verrijkte werkruimten werd een verhoogde productiviteit van 17 procent vastgesteld ten opzichte van de steriele werkplek. Bij de zelf ingerichte werkomgeving was dit verschil maar liefst 32 procent. (bron: nu.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.