28 oktober 2010

Stoelenserie Giroflex 656 krijgt Zilver Cradle-to-Cradle certificaat

Het Zwitserse Giroflex (Koblenz) introduceert op Orgatec de 656, een stoelenserie voorzien van het Cradle-to-Crade Zilver certificaat. De stoelenserie is gemaakt van een aantal materialen die eenvoudig gesepareerd kunnen worden, waardoor hergebruik simpeler wordt.


Productiefacaliteit
Een nieuwe productiefaciliteit zorgde voor besparingen in water, CO2, elektriciteit en gas. Daarnaast produceert Giroflex vrijwel alles zelf, of vlakbij de locatie. Op wens worden producten 'klimaatneutraal'afgeleverd.

De Giroflex 656, een stoelfamilie met een bureau-, een vergader- en een bezoekersstoel. De serie giroflex 656 is ontworpen door het vormgeversduo Carmen en Urs Greutmann.
De kern van de bureaustoel is het Shiftmove synchroonmechanisme. Met dit mechanisme wordt de stoel met slechts één draai van 360 graden aan de draaiknop in acht standen individueel ingesteld op lichaamsgewichten van 45 tot 120, en optioneel tot 150 kg. Door deze technologie blijft de tegendruk van de rugleuning gelijkmatig-constant. Het mechanisme is ontwikkeld door de developmentafdeling van Giroflex en bestaat, evenals de stoelen zelf, uitsluitend uit grondstoffen die bijna volledig kunnen worden gerecycled.
Grondstoffen hergebruikt
De stoel is eenvoudig demontabel en Giroflex scheidt alle onderdelen per materiaalsoort om de kwaliteit van de waardevolle grondstoffen hoog te houden – van een stalen buis wordt weer een stalen buis gemaakt. Aan de hand van de giroflex 656 kan worden geïllustreerd hoe hulpbronnen intelligent, behoedzaam, zuinig en daarmee ecologisch effectief in de productiekringloop kunnen worden gebruikt. Bovendien produceert Giroflex uitsluitend in Zwitserland en laat geen halffabrikaten over de hele wereld transporteren – ook dat hoort bij een duurzame en verantwoorde omgang met waardevolle hulpbronnen.

Sinds 1993 is de firma Stoll Giroflex AG gecertificeerd volgens ISO 9001 en sinds 2003 volgens ISO 14001.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.