28 oktober 2010

'dare2Share' duurzaamheidsdagen Royal Haskoning

Royal Haskoning 'dare2share' duurzaamheidsdagen 8-11 novemberMaatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Royal Haskoning hoog op de agenda. Daarom sluit het ingenieurs- en adviesbureau met een uitgebreid programma van 8 t/m 11 november aan bij de Dag van de Duurzaamheid van Urgenda. Deze organisatie wil Nederland op 11 november laten bruisen van de duurzame activiteiten.


Op 8 november wordt gestart in Rotterdam met de Royal Haskoning ‘dare2share’-campagne met activiteiten voor de eigen medewerkers.

Cradle-to-Cradle
Op 9 november staat het Cradle to Cradle-concept centraal. Royal Haskoning start een tweede Royal Cradle-groep met zo’n 40 medewerkers die intern opgeleid worden door Michael Braungart en zijn medewerkers. Van 14.00 uur tot 15.30 uur delen we kennis en ideeën over het onderwerp met genodigden en Michael Braungart. De bijeenkomst is on-line te volgen en belangstellenden kunnen on-line vragen stellen.

Op 10 november vinden verschillende activiteiten plaats op het gebied van energiebesparing. Met onder andere energiebesparingprojecten die voor de Groene Parel Award 2010 zijn genomineerd. Het concept, eenvoudige energiebesparende voorzieningen aanbieden aan sociaal zwakke gezinnen, wordt dan aangeboden aan burgemeesters van de thuissteden van Haskoning. Verder zullen verschillende scholen een checklist ontvangen om leerlingen en docenten bewuster te maken van hun energieverbruik en de CO2-uitstoot die daarmee gepaard gaat. Studenten van de TU Delft en de Universiteit Utrecht ontvangen een uitnodiging om in hun sportcafe over hun ideeën over duurzaamheid te praten.

Rondetafelgesprek
Op de Dag van de Duurzaamheid, 11 november, sluiten we in Nijmegen af met rondetafelgesprekken met verschillende stakeholders met als thema ‘Wat is écht duurzaam inkopen?’ “Hoe weerbarstig is de praktijk hierin?” 

Aanmelden voor deze dag is nog mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.