11 januari 2011

Akoestisch paneel met rendiermos wint Horecava innovation Award 2011

Het Buro voor Akoestische Zaken is dé overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2011.
Presentatrice Annemarie van Gaal maakte dat bekend tijdens de officiële opening van de Horecava in de spiegeltent van INNOVEER!. Het buro kreeg de prijs voor het akoestische paneel van rendiermos, de Greenwall.


'De winnaar speelt met de designwanden voor 100 procent in op de duurzaamheidstrend', aldus de jury. 'Bovendien laat het bedrijf zien dat praktisch ook prachtig en stijlvol kan zijn. Niet alleen met de Greenwall, ook met bijzondere lampen en geluidabsorberende vazen.'Behalve de Award ontvangt de winnaar ook marketing- en communicatie-ondersteuning door het bureau HarverPro in Oudewater, ter waarde van €5.000.
Duurzaam akoestisch product
De ondergrond van een Greenwall is een brandwerende en waterbestendig paneel (speciaal C2C-hout). Daarop is een akoestische deken van gerecyclede PET-flessen bevestigd. Daar bovenop wordt rendier mos uit Noorwegen bevestigd.

De panelen zijn op het plafond of wand te gebruiken. Bij het paneel wordt een akoestisch rapport geleverd.

Levend organismeHet rendiermos is een organisme dat gewend is aan permafrost en kan zonder licht en zonder water. Het rendiermos zal op termijn verdrogen; om het weer zacht te krijgen kan het besproeid worden met water (damp) en het zal zacht worden en weer gaan geuren.

Het mos is beschikbaar in 15 verschillende kleuren die ook gemengd kunnen worden. De panelen zijn 120 x 100 cm groot en kunnen in elke vorm worden geleverd.

Duurzaam Kantoor schreef al eerder over dit product, dat toen door een andere bedrijf (maar wel dezelfde eigenaar) werd verkocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.