14 januari 2011

Europees Ecolabel voor papier van groep Portucel Soporcel

De groep Portucel Soporcel, bekend van het merk Navigator, mag voor haar papier het Ecologisch Label van de Europese Unie – het Ecolabel – dragen.

Voor kantoorpapier en grafisch papier maakt het Ecolabel het gebruik van gecertificeerd hout van gecontroleerde afkomst verplicht en verbiedt het gebruik van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Bovendien wordt hiermee een bijdrage geleverd aan het gebruik van hernieuwbare energie, het invoeren van een streng afvalbeheersysteem en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en van de lucht- en watervervuiling.

Het door de Soporcel groep geproduceerde papier wordt volgens het bedrijf vervaardigd uit een natuurlijke, hernieuwbare hulpbron die speciaal hiervoor wordt geplant.

Bosbeheer
Het duurzame, op de beste praktijken gebaseerde bosbeheer van de groep Portucel Soporcel draagt de internationale FSC- en PEFC-certificaten.
Het behoud van de biodiversiteit neemt volgens Soporcel een belangrijke plaats in in de ontwikkelingsstrategie van de groep en maakt volledig deel uit van diens bosbeheermodel. Het gebied mag als Gebied met Hoge Behoudswaarde worden aangemerkt. Dit is mogelijk dankzij de diversiteit, overvloed en interactie tussen soorten en ecosystemen die hier waar te nemen zijn.

De afgelopen jaren heeft de groep diverse partnerschappen voor het behoud van de biodiversiteit in het leven geroepen, waaronder bijvoorbeeld de bescherming van de havikarend, in samenwerking met het CEAI (Studiecentrum Iberische Avifauna), en het B&B protocol met het Instituut voor Natuurbehoud en Biodiversiteit.

Volgens Soporcel bevat het bosgebied momenteel evenveel koolstof bevat als de CO2-uitstoot van 1,5 miljoen auto’s die een reis om de wereld maken.

Energie uit biomassa
In haar fabrieken maakt Portucel Soporcel hoofdzakelijk gebruik van hernieuwbare energiebronnen en is de grootste Portugese producent van uit biomassa opgewekte “groene” energie.

De groep is eigenaar van het internationaal meest bekende Portugese merk: Navigator, wereldleider op het gebied van Premium kantoorpapier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.