04 maart 2011

Initiatief bouwsector voor duurzaam platform

Sinds de introductie van de CO2-prestatieladder van ProRail, is de bouwwereld in rep en roer. In een sneltreinvaart is de bouwsector bezig hun processen te verduurzamen. Het is een prachtig voorbeeld dat laat zien hoe één leverancier het voor elkaar krijgt dat een hele keten aan duurzaamheid gaat werken.

Nu hebben een aantal bedrijven uit deze markt de website De Duurzame Leverancier opgericht. Het is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Movares, Strukton Rail, Grontmij en Oranjewoud. In het initiatief wordt actief meegedacht door het WNF als geinteresseerde partij. De site is onafhankelijk en wordt ondersteund door adviesbureau BECO.

Duurzamer werken
Het initiatief bouwt samen met andere marktpartijen uit de sector, van ingenieursbureaus tot aannemers, aan een platform van partijen die hun leveranciers actief ondersteunen in het opzetten en uitvoeren van een duurzame bedrijfsvoering.

Het Duurzame Leverancier initiatief ondersteunt leveranciers actief in het opzetten en uitvoeren van een duurzame bedrijfsvoering. Dit gebeurt o.a. door middel van een interactieve vragenlijst, de Duurzaamheidsscan. Aan de hand van deze scan wordt duidelijk hoe relatief duurzaam uw bedrijf is en welke mogelijkheden er zijn om duurzaamheid naar een hoger niveau te brengen.

Ook kunnen bedrijven via de Carbon Manager hun CO2-footprint in kaart brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.