10 maart 2011

InterfaceFLOR recyclet jaarlijks 150 voetbalvelden tapijttegels

Met de ReEntry 2.0 machine van InterfaceFLOR kan het bedrijf om gebruikt tapijt volledig te recyclen, zodat er van garen weer garen worden gemaakt en van backing (de tapijtrug) weer backing.

Om verzekerd te zijn van voldoende aanvoer lanceert InterfaceFLOR een tegoedbonsysteem voor tapijttegels. InterfaceFLOR heeft ervoor gekozen om haar klanten vooraf geen opslag in rekening te brengen, zoals gebruikelijk is bij statiegeldregelingen. Door middel van een voucher, gekoppeld aan een I.O.U.overeenkomst (I owe you), stimuleert InterfaceFLOR de retourstroom van gebruikte tapijttegels voor volledige recycling. Deze tegoedbon vertegenwoordigd een waarde van 50 cent per aangeschafte vierkante meter tapijttegel.


150 Voetbalvelden
Ton van Keken, directeur van InterfaceFLOR: ‘Door middel van de inzet van de ReEntry 2.0 machine is het nu mogelijk om van teruggenomen tapijttegels het garen en de backing te scheiden. Het herwonnen garen wordt door de garenfabrikant verwerkt tot nieuw garen en het backingmateriaal kan weer worden verwerkt tot nieuwe tapijtrug. Hiermee wordt de productiecirkel in zijn geheel gesloten. Jaarlijks wordt hiermee 2.700 ton materiaal per jaar gerecycled. Dit komt overeen met 150 voetbalvelden (600.000 m²) aan tapijttegels.'

InterfaceFLOR heeft zichzelf met Mission Zero opgelegd om in 2020 geen schadelijke impact te hebben op het milieu en zelfs een herstellende bijdrage te leveren.

Bekijk een video van de installatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.