09 maart 2011

Waar wilt u gratis kraanwater?

Jointhepipe.org, netwerk voor kraanwaterdrinkers won onlangs de ASN Bank Aanmoedigingsprijs (De Wereld van Morgen) van € 2500.
De organisatie wil de prijs herinvesteren in twee watertappunten. Eén in Dasmina, Bangladesh, waar mensen dringend behoefte hebben aan schoon drinkwater, en één in Nederland.

Bezoekers van de website De Wereld van Morgen kunnen een tappunt aanwijzen op de kaart en aangeven waarom het tappunt dáár moet komen.

Elke werkdag wint de leukste of origineelste inzending met de meeste stemmen een Jointhepipe.org lidmaatschap én een duurzame BPA-vrije fles. Uit al deze winnaars trekken we op Wereld Waterdag, 22 maart de winnaar van de locatie van het watertappunt in Nederland. Deze wint ook een foto van de pomp in Bangladesh. De actie loopt tot en met 18 maart.

Wat is jointhepipe.org?
Het eerste sociale netwerk voor kraanwaterdrinkers, met als droom de langste waterpijpleiding ter wereld te bouwen en zo iedereen, overal van schoon drinkwater te voorzien. Door flessen, karaffen en tappunten in de vormen van stukjes pijpleiding te verkopen zamelen zij geld in voor waterprojecten wereldwijd. Vandaag de dag sterven er meer dan een miljard mensen door gebrek aan schoon drinkwater terwijl er tegelijkertijd in Westerse landen miljarden worden uitgegeven aan het kopen van flessenwater.

Bekijk de video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.