15 april 2011

Energie monitoren en besparen met JEM

Groene IT uit Bodegraven introduceert JouleX Energy Manager (JEM) op de Nederlandse markt. JEM biedt inzicht in het energiegebruik, middels het ‘agentless’ (dus zonder software op de apparatuur te installeren) monitoren van alle apparaten in het netwerk van een organisatie.

Energiereductie
JEM reduceert energiekosten in kantooromgevingen naar eigen zeggen tot wel 60% door het monitoren, analyseren en managen van het energiegebruik van alle apparatuur en systemen met een IP adres (zoals PC’s, Mac’s, printers, (gevirtualiseerde) servers, switches, VoIP telefoons, airco’s etc.). Anders dan andere methoden doet JEM het allemaal in één software oplossing.
Analyse
JEM identificeert energiebesparingsmogelijkheden door het analyseren van het energiegebruik en uitstoot van CO2. Dat gebeurt door het groeperen van de data op bv datum, tijd, locatie, apparaat en applicatie.

Manage
JEM reduceert energiekosten door middel van planning en simulatie, optimalisatie, het implementeren van policies en intelligente processen, volgens het bedrijf zonder nadelige gevolgen voor beschikbaarheid en gebruikersproductiviteit.

Bekijk de video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.