27 juni 2011

Eerste ISO 50001-gebouw ter wereld

Het in Frankrijk gevestigde hoofdkantoor van Scheider Electric voldoet als eerste gebouw ter wereld officieel aan de nieuwe ISO 50001-standaard voor energiemanagementsystemen.

De Hive, zoals het in Parijs gevestigde hoofdkantoor van Schneider Electric wordt genoemd, heeft een oppervlakte van 35.000 vierkante meter werkruimte en is voorzien van de technologische oplossingen die Schneider Electric heeft ontwikkeld voor het optimaliseren van energiegebruik.
Het afgelopen jaar was De Hive al het eerste gebouw in Frankrijk dat gecertificeerd werd omdat het aan de HQE Exploitation-, ISO 14001- and NF EN 16001-standaarden voldeed.
ISO 50001
In de ISO 50001-standaard zijn criteria opgenomen met betrekking tot het ontwikkelen, implementeren, verbeteren en het onderhouden van energiemanagementsystemen. De standaard is ontwikkeld om de energieprestaties van kantoren en industriële gebouwen structureel te kunnen verbeteren, het ruimtegebruik te optimaliseren en operationele kosten te verlagen. Om aan de voorwaarden van de nieuwe standaard te voldoen, heeft Schneider Electric eind 2010 zijn eigen energiemanagementsysteem geïmplementeerd.

Hoofdkantoor in Hoofddorp
Andere gebouwen van Schneider Electric volgen het voorbeeld van De Hive. Het nieuwe hoofdkantoor dat het concern in Hoofddorp laat bouwen door OVG, heeft onder meer het energielabel A+. Daarnaast beschikt het pand over het BREEAM-certificaat 'very good', wat in de nabije toekomst uitgebouwd gaat worden tot 'excellent'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.