30 november 2012

Kantoor voor skaters

Sole Technology, producent van action sports-kleding en -schoenen, opent de deuren van het gloednieuwe Europese hoofdkantoor in de Amsterdamse Houthavens. Het gebouw is voorzien van de toepassingen die het energieverbruik zoveel mogelijk terugdringen en zodoende het milieu minimaal belasten. Daarnaast voldoet het kantoor aan nog een hele specifieke wens van Sole Technology: er moet in het gebouw geskatet kunnen worden.

Duurzame productie
Sole Technoloy, in 1986 is opgericht door de Fransman Pierre-Andre Senizergues (zelf een professional skater), wil de skate- en lifestylekleding op een duurzame manier ontwikkelen. Oprichter en CEO Senizergues heeft zijn ‘groene’ filosofie volledig doorgetrokken in het bedrijf en is daardoor binnen de wereld van action sports-kleding en -schoenen een echte pionier. Naast etnies voert het bedrijf ook de merken Emerica, ThirtyTwo en Altamont.

Zo vinden er continu aanpassingen van de productieprocessen plaats en worden er steeds duurzamere materialen gebruikt. Sole Technology heeft in de loop van de jaren meerdere initiatieven opgezet om te werken aan een betere wereld. Een voorbeeld daarvan is het ‘Buy a Shoe, Plant a Tree’-programma waarbij Sole Technology voor elk paar verkochte etnies Jameson Eco 2 schoenen een boom plant in het regenwoud van Costa Rica. Dit ‘etnies Rainforest’ zal uiteindelijk een totaal van 6930 ton CO2 absorberen. Dat zijn volgens het bedrijf 465.051.360 schoenendozen vol CO2. In 2020 wil Sole Technology volledig CO2 neutraal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.