04 januari 2010

Eco Smartphone: Samsung Blue Earth

Vanaf nu verkrijgbaar: de Samsung Blue Earth (S7550), een milieuvriendelijke mobiele telefoon met een full-touch scherm.
De Blue Earth is gemaakt van gerecycled plastic (PCM) uit waterflessen. Tijdens de productie is volgens Samsung het energieverbruik en de koolstofemissie verminderd. De telefoon en de oplader bevatten geen schadelijke stoffen zoals gebromeerde vlamvertragers (BFR), polyvinylchloride (PVC) en weekmakers.

Blue Earth is de nieuwste telefoon uit een serie van ecovriendelijke producten. Met de ‘Eco-modus’ zet je de helderheid van het display, de verlichtingsduur en Bluetooth met één klik in de energie-efficiënte modus. Grappig, maar minder functioneel is de 'Eco Walk'-functie en de ingebouwde stappenteller die berekent hoeveel CO2-uitstoot je vermindert als je te voet gaat in plaats van met de auto.

De verpakking van Blue Earth is compact en gemaakt van papier en bedrukt met milieuvriendelijke inkt. En volgens Samsung kun je het verpakkingsmateriaal ook nog hergebruiken als fotolijst of pennenbakje. Blue Earth wordt geleverd met een 5-sterren energie-efficiënte oplader die 0,03 W stroom verbruikt in de standby-modus. Als je Blue Earth oplaadt met het zonnepaneel aan de achterkant, heb je voldoende energie om deze telefoon altijd en overal te gebruiken.

De SAMSUNG Blue Earth kost € 399,- inclusief BTW.

1 opmerking:

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.