04 januari 2010

OLED lichtbron

Orbeos is de eerste OLED lichtbron van Osram Opto Semiconductors voor functionele verlichting. De nieuwe energiezuinige oppervlaktestraler is volgens Osram onder meer geschikt voor toepassingen in kantoren.

Duurzame panelverlichting
Orbeos kan zonder vertraging aan- en uitgeschakeld worden en is traploos dimbaar. Anders dan bij LED is het warmtemanagement volgens Osram eenvoudig. Het panel bevat geen kwik en stoot geen UV- of infraroodstraling uit. De helderheid bedraagt 1.000 cd/m2 bij een energieverbruik van minder dan een watt. Bij optimaal gebruik is de levensduur ca. 5.000 uur. Orbeos is verkrijgbaar met een melkglasoppervlak. De panels kunnen eenvoudig gemonteerd worden met behulp van klemconnectoren.

Het OLED-panel Orbeos heeft een rond lichtoppervlak met een diameter van 80 mm, is slechts 2,1 mm dun en 24 gr licht. Met een lichtopbrengst van 25 lm/W overtreft het panel de lichtopbrengst van een traditionele halogeenlamp.

De warmwitte kleurtemperatuur (2.800K, CRI tot 80) komt overeen met het warme licht van een gloeilamp en is daarom geschikt als sfeervolle en tegelijkertijd functionele verlichting.

Nieuwe toepassingsmogelijkheden
OLED maken volledig nieuwe toepassingsmogelijkheden mogelijk voor architecten, lichtplanners en ontwerpers: lichtgevende vlakken zoals verlichte plafonds of tussenwanden worden realiseerbaar. Het OLED-panel Orbeos is het eerste door Osram ontwikkelde product op de markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.