26 maart 2010

Drentea meubilair in duurzaam kantoor Transavia

Transavia en Martinair hebben voor hun nieuwe hoofdkantoor gekozen voor de meubellijn Squadra van Drentea office furniture. Het hoofdkantoor, TransPort, op Schiphol oost, is onlangs geopend en wordt op dit moment ingericht. Samen met Drentea partner Coare-groep wordt dit project gerealiseerd. Drentea levert onder meer de in hoogte verstelbare werkplekken (zit/sta tafels) als de vergadertafels.

Het nieuwe kantoor, ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, voldoet aan de hoogste eisen van het LEED Platinum-certificaat. Het binnenklimaat wordt constant gehouden door een combinatie van warmte-koudeopslag in de bodem en betonkernactivering in de vloeren.

Daarnaast is de hoogbouw bekleed met zonnepanelen en heeft de laagbouw een gras-sedum vegetatiedak voor extra isolatie. Ook vormt dit groendak een natuurlijke waterbuffer en neemt het CO2 op. Door middel van een ‘grijswatersysteem’ (hergebruik van afvalwater) wordt in het gebouw veertig procent water bespaard.

De zuidzijde van het gebouw is bekleed met lamellen, om de warmte van het zonlicht tegen te houden maar ook om daglicht binnen te laten. Volgens het bureau verschaffen de lamellen het gebouw tevens meer diepte en openheid.

De geselecteerde Drentea producten sluiten volgens de leverancier perfect aan op dit duurzame concept. Het betreft een Nederlands fabricaat met PEFC gecertificeerde bureaubladen en met een onderstel dat bestaat voor 95% uit recyclebare grondstoffen.

Binnen het milieuzorgsysteem streeft Drentea naar verlaging van CO2-uitstoot, energieverbruik, grondstof- en materiaalverbruik, waterverbruik, emissies en afval. Drentea werkt onder andere volgens ISO 14001 – certificering milieumanagementsysteem en ISO 26000, de richtlijn maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.