25 maart 2010

Studenten verkopen duurzame kantoorset

Jong geleerd is oud gedaan.

ECO-WISE SC is een jonge onderneming die gerund wordt door negen studenten van de Hogeschool Zeeland. De onderneming is een onderdeel van het project Student Company van de Stichting Jong Ondernemen.

Om te ervaren hoe het is om een bedrijf te runnen, zetten 9 studenten samen een bedrijf op die de 'Green Desk Kantoorset' verkoopt.

Dit is een duurzame etui (van oude autobanden), met daarin duurzame kantoorartikelen die dagelijks gebruikt worden. Ook bevat deze set een nietloze nietmachine.

Gedurende een schooljaar loopt het project Student Company (gecoördineerd door Stichting Jong Ondernemen). In dit jaar doorlopen de groep alle fases die te maken hebben met het in de markt zetten van een product.

Om kapitaal te verkrijgen gaf het bedrijf aandelen (1 aandeel is 20 euro waard) uit. Aandeelhouders krijgen aan het einde van dit schooljaar (in juni gaat de stekker eruit) hun inleg plus een kleine 'bonus' terug. Daarnaast gaat per verkochte set 1/3 van de winst naar Stichting De Kleine Aarde, één van de oudste milieuorganisaties van Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.