25 maart 2010

Innovatief brievenbakje

Soms zitten innovaties in hele simpele producten, bijvoorbeeld in de Trayformer van Atlanta. Dit is een volledige plat brievenbakje dat zo dun is als een A4 schrijfblok. Maar in 3 stappen is het een solide brievenbakje. Trayformer’s plano ontwerp zorgt volgens Atlanta voor 65% besparing van magazijn- en transportkosten en een vermindering van de ecologische voetafdruk.

Op het gebied van milieu zorgt Trayformer’s plano ontwerp voor efficiënt transport van de fabriek tot aan de werkplek, waarbij de CO2 emissie van de vrachtauto’s met minimaal 65% wordt verminderd. Bovendien heeft de Trayformer minder verpakking nodig dan de standaard brievenbakjes, waardoor er minder verpakkingsafval is.

Het product heeft ook functionele eigenschappen die waarde toevoegen, zoals een etikethouder en 4 ingebouwde paperclips.

Hier is een sjabloon beschikbaar om de etiketten te maken. Zodra de Trayformer in elkaar zit, zie je geen verschil met een normaal standaard brievenbakje.

Atlanta neemt, als innovatieve ontwikkelaar en producent van kantoorartikelen, haar verantwoordelijkheid op het gebied van milieu erg serieus.

Het product is beschikbaar in de kleuren matzwart en grijs, gemaakt van 100% gerecycled polystyreen (eindgebruikersafval). Atlanta zal voor deze kleuren dan ook het Blauwe Engel certificaat aanvragen. Daarnaast is Trayformer ook beschikbaar in aansprekende translucente kleuren (silky wit, silky blauw, silky groen, silky paars, silky roze). Alle kleurvarianten zijn 100% recyclebaar. De Trayformers zijn stapelbaar en passen op alle standaard Europese brievenbakjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.