21 mei 2010

Cradle to Cradle 2.0 Green Products Innovation Institute

Shaw Industries, Steelcase en andere Cradle to Cradle-koplopers zijn partner in het Green Products Innovation Institute. GPII is het eerste non-profit instituut in Amerika dat zich bezig gaat houden met de wijze waarop bedrijven C2C producten kunnen ontwikkelen en produceren. GPII zal zich onder meer ook bezighouden met certificatie en standaardisering. Hiermee wordt het C2C-gedachtegoed van architect en designer William McDonough en chemist Michael Braungart verder ontwikkeld. Shaw wordt in Nederland gedistribueerd door P&R-trading.

Cradle to Cradle 2.0
De GPII wil ideeën, theorie en praktijk bij elkaar brengen door industrie, academici, overheden en communities in de USA bij elkaar te brengen. Het doel is de Cradle to Cradle filosofie te verbeteren.

Veilige en duurzame producten
GPII heeft een locale basis in Califonië USA, maar de rijkwijdte is globaal. GPII stimuleren en bevorderen dat producten worden gecreëerd die veilig zijn voor mensen en natuur. Het opnieuw ontwikkelen van design, productiemethoden, gebruik en hergebruik van materialen zal volgens GPII leiden tot een nieuw tijdperk op het gebied van innovatie. Waarbij economie, ecologie en sociale welvaart samen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.