24 juni 2010

Crowdsourcing naar de Groene PC

Leuk initiatief van de blog hetkanWel, de groene PC. hetkanWelgaat hiervoor samen met haar partners waaronder Microsoft op zoek naar de groene pc. Via internet (blogs en twitter) en een evenement op 18 augustus, wordt gezocht naar de groene pc. Wat moet de pc kunnen? Welke software moet er op draaien? Hoe kan hij zo duurzaam mogelijk gebouwd worden? En, belangrijke vraag: is het nog een pc?

Ontwikkelen concept
Na het evenement ontwikkelen 3 teams, bestaande uit studenten, consumenten en medewerkers van computerfabrikanten 2 concepte : een doe-concept, voor een zo groen mogelijke pc die op korte termijn gerealiseerd kan worden, en een droomconcept, voor de groene pc van de toekomst. Tijdens een tweede evenement op 15 september zullen de concepten gepresenteerd worden. Het winnende doe-concept ligt zo snel mogelijk in de winkels. Het winnende droomconcept zal mede richting geven aan de lange termijnvisie van producenten.

Tip: kijk eens naar de foundation One laptop per Child . Deze is al erg ver met de ontwikkeling van een duurzame en goedkope laptop. Zie ook een vorige post.

Aanmelden kan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.