11 juni 2010

Nieuwbouw Hartstichting is duurzaamste kantoor Nederland

De Dutch Green Building Council (DGBC) reikte tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2010 (RAI Amsterdam) het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat met kwalificatie ‘Excellent’ (4 sterren) uit. Het nieuwe kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in Den Haag, een ontwikkeling van OVG, bereikte deze nog niet eerder vertoonde score. Projectontwikkelaar OVG start binnenkort met de realisatie van het kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in het Prins Willem Alexanderkwartier langs de A12 in Den Haag. Het gebouw van ruim 5800 vierkante meter hoort tot de eerste projecten op deze plek.

Natuurlijk licht
Het nieuwe kantoor heeft een transparant en duurzaam ontwerp van Meyer en van Schooten architecten (Amsterdam), die eerder ook het gebouw van het Ministerie van Financiën ontwierpen. Door de grotendeels glazen gevel krijgt het gebouw veel natuurlijk licht. De entree is voorzien van een atrium dat het gebouw een zeer ruimtelijk en open karakter geeft. Het gebruikt warmte/koudeopslag en beschikt over waterbesparende maatregelen in de sanitaire voorzieningen. In constructie en bekleding is gebruikgemaakt van hout met FSC-keur. Voor dit ontwerp mag OVG dus nu noteren dat het gecertificeerd is volgens BREEAM-NL Nieuwbouw met kwalificatie ‘Excellent’(4 sterren).

Eerder ontving het TransPort kantoorgebouw, waar het nieuwe hoofdkantoor van Transavia is gevestigd, als eerste in Nederland een Breeam-NL certificaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.