28 februari 2011

Innovatieve duurzame oplossingen voor het bedrijfsleven via crowdsourcing

Crowdsourcing als basis om duurzame innovatie binnen bedrijven te stimuleren. Dat is de inzet van het Environmental Defense Fund (EDF). Zij werken nu samen met InnoCentive, een bedrijf dat is gespecialiseerd in Crowdsourcing.

Er zijn al diverse innovatieve producten ontwikkeld met behulp van crowdsourcing, zoals een SunNightSolar, een lamp die tegelijkertijd zaklamp is en die gebruikt wordt in Afrikaanse dorpen. Ook werd crowdsourcing toegepast om een oplossing te zoeken voor de olieramp die BP veroorzaakte in de Golf van Mexico.

Meewerken
Samen zoeken EDF en InnoCentive naar bedrijven die willen meewerken. Zij willen de uitdaging aangaan om innovaties te ontwikkelen op het gebied van waterbesparing, energiebesparing, productontwikkeling, vervanging van materialen of productieprocessen.

1 opmerking:

  1. Wij als beginnend bedrijf wil zich gaan richten op duurzaam en verantwoorde producten en productiemethoden. Wij zouden graag de uitdaging aangaan om innovaties te ontwikkelen dat meer "groene" bedrijven over gaan op duurzaam en verantwoorde producten. Wij hebben een bezorgdienst in dagverse fruit en groenten sappen die wij proberen zo duurzaam en zo verantwoord te leveren aan bedrijven. Ik weet niet zeker of jullie hier naar op zoek zijn maar brutale mensen hebben de halve wereld:)en wil toch op deze manier van ons laten horen! U kunt even een kijkje nemen op www.sapas.net

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.