25 februari 2011

UNESCO-IHE hergebruikt papier met yoyo

Sinds januari 2011 voert UNESCO-IHE het yoyo-concept van BührmannUbbens uit. UNESCO-IHE garandeert met yoyo dat al het ingezamelde afvalpapier terugkomt als kantoorpapier en dat de levenscyclus van de papiervezels maximaal benut wordt.

Verantwoord ondernemen
UNESCO-IHE staat voor duurzaam gebruik van water en alle andere natuurlijke hulpbronnen. Door gebruik te maken van yoyo, reduceren ze hun papierverbruik en beperken zo de belasting op het milieu.

Efficiency
yoyo is concept waarbij de levering van papier en het ophalen van afvalpapier door dezelfde partij wordt verzorgd. Zo wordt transport efficiënter benut en kan CO2 uitstoot worden gereduceerd. Zie ook dit artikel.
yoyo
Van het ingezamelde papierafval in Nederland verdwijnt het merendeel als grondstof voor tissuepapier of verpakkingsmateriaal (samen meer dan 80%). Slechts 14% komt terug als kantoorpapier. De vezels die gebruikt worden voor de eerste productie van een vel papier kunnen tot wel zeven keer opnieuw terugkeren als kantoorpapier. BührmannUbbens haalt het gebruikte papier op, dat wordt vervolgens gerecycled tot nieuw te gebruiken kantoorpapier. Het gerecyclede papier wordt vervolgens weer bij de klant afgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.