19 mei 2011

Amerikaanse Ambassade België bespaart energie

The Leage of Green Embassies en een wereldwijd netwerk van 70 ambassades die een gezamenlijk programma hebben opgesteldvoor energievermindering, duurzame energie en waterbesparing.

Als onderdeel van dit programma voorzag 3M de ambtswoning van de Amerikaanse ambassadeur in België, Howard Gutman met de energiebesparende raamfolie 3M Prestige Exterior.

Energiebesparing
Naast de folie zijn er ook andere energiebesparende maatregelen genomen. De lampen, inclusief de kroonluchters, werden vervangen door Halogeen of LED-verlichting en zijn er neuwe radiateuren geplaatst. Volgens een artikel in the Capital, verbruikt de ambassade nu 25% minder energie dan voor de aanpassingen.


In totaal nam de operatie 45 dagen in beslag en kosten 111.000 euro.

TransparantDe Prestige-serie van 3M is gebaseerd op nanotechnologie. De folies bestaan uit honderden dunne, niet-gemetalliseerde laagjes. Het is een zon- en warmtewering en vermindert hinderlijke schittering zonder de weerspiegeling van het glas te vergroten. De folie is transparant zodat het zicht naar buiten en het beeld van het gebouw van buitenaf onaangetast blijven. Aangenaam daglicht komt binnen, maar straling – infrarood en UV-A – blijft buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.